Jak zastavit sdílení souboru Dokumentů Google

Schopnost snadno sdílet soubory s ostatními uživateli je jednou z užitečnějších funkcí Dokumentů Google. Kromě mnoha možností a přístupu k souborům z jakéhokoli počítače s připojením k internetu umožňuje Dokumenty Google spolupráci mnohem jednodušší než v jiných aplikacích.

Pokud však máte soubor Dokumentů Google, který jste dříve sdíleli s někým jiným, jako je například bulletin Dokumenty Google vytvořený pomocí šablony, můžete se ocitnout v situaci, kdy budete chtít odstranit jejich schopnost upravovat tento dokument. Náš tutoriál níže vám ukáže, jak odstranit sdílení uživatele v souboru Dokumentů Google.

Jak odebrat oprávnění ke sdílení ze souboru v Dokumentech Google

Kroky v tomto článku byly provedeny ve verzi prohlížeče Google Chrome pro stolní počítače, ale budou fungovat i ve většině ostatních moderních prohlížečů. Pamatujte, že oprávnění ke sdílení můžete odebrat pouze pro soubory, ve kterých jste byli původním tvůrcem.

Krok 1: Přihlaste se na svůj Disk Google a otevřete soubor, pro který chcete odebrat oprávnění.

Krok 2: Klikněte na modré tlačítko Sdílet v pravém horním rohu okna.

Krok 3: Vyberte odkaz Upřesnit v pravém dolním rohu okna.

Krok 4: Klikněte na x napravo od osoby, kterou chcete ze souboru odstranit.

Krok 5: Klepnutím na modré tlačítko Uložit změny ve spodní části okna tuto změnu použijete.

Má váš dokument specifické požadavky na formátování, s nimiž máte potíže? Zjistěte, jak změnit okraje v Dokumentech Google, pokud se jedná o jednu z položek, které mají potíže s úpravou.

© Copyright 2021 | computer06.com